-->

2017. november 27., hétfő

Ősi Vér - A Kiválasztottak szereplői 3. rész

Luther - A vámpírok fejedelme. Morven fia, Bloodworth fivére. Asszonya Masha.
"– Azt hiszed, engem megölhetsz? – nevetett rajta a férfi, miközben végigmutatott magán."

Masha - A vámpírok királynője. Luther asszonya.
"Ekkor egy fiatal, gyönyörű nő lépett ki a sötétség mélyéről és egyenesen a férfihoz igyekezett. A férfi homályosan, de kivette annak alakját. Ahogy régen most is gyönyörűen fest a sötétség megannyi apró fényei között."

Bloodworth - Morven fia. Luther fivére. Egyenes jellem, a vámpír becsülete sokat ér, nem gyáva, szerette az egyszerű mégis gyors küzdelmet, élvezte, ha valamit harc közben szerezhet meg.
"Bloodworth felnézett rá és elmosolyodott. Az egyetlen dolog, amiért képes volt vámpírként és emberként életben maradni, a lánya: Salome." 

Jirou - Egykoron ember volt, de öt éve vámpírként szolgál Bloodworth-nek, mivel az életét mentette meg azáltal, hogy az éjszaka gyermekévé tette.
"Jirou ugyan nem volt erős harcokban, de többre tartotta az ésszerűséget véres összecsapásoknál, még akkor is, ha maga is olykor kénytelen eme formában élni."

Hiláriusz - Hiláriusz jóval Chandak uralma alatt került a köreikbe. Hiláriusz mindössze százkilencven éve él vámpírként. Maga Bloodworth apja tette vámpírrá, mert megesett a szíve a szegény fiún.
 "Hiláriusz kitartása, akarata és életereje elegendő volt, hogy Morven saját maga tegye őt vámpírrá, és a fiatal fiú pedig annak rendje és módja szerint tisztelte Morvent."

Zovárd - Bloodworth régi barátja, aki ötszáz évvel volt csak idősebb nála. Rovena férje.
"– Amit most elmondok, másnak nem adhatod át – közölte nyersen a férfi. Rovena szimplán bólintott, de Zovárd ennyivel nem érte be. – A vérünkkel pecsételjük meg."

Airton - Tíz évvel volt idősebb Bloodworth-nél. Az egykori Hét Vámpírvezér közül, Azár fia. Azra férje. Az Első Rend óta él.
"Airton mentette meg a démontól, akit a saját kardjával ölt meg, s attól a naptól kezdve elválaszthatatlan társak." 

Bartal - A Harmadik Rend ideje óta létezik.
"– Vagy a későbbiek folyamán ők is Luther kardjába dőlnek majd – válaszolt erre Bartal. Ismerte Luther követőit, sokan csak belecsöppentek a vámpírfejedelem játékába, de vannak, akik nagyon is tudják, mire képes uruk, mégsem zavarja őket, ha feláldozhatókká válnak." 

Rovena - Az Első Rend óta él. Zovárd asszonya.
"Rovena befejezvén a fürdést, egy fehér törölközővel a testén lépett be a hálóba. Meglátva Zovárdot tudta, hogy mire gondol. Lassan odasétált hozzá és a férfi azonmód magához húzta."

Azra Airton asszonya. Az Első Rend óta él.
"– Dijonnak igaza van – vélekedett hasonlóképp Airton. – Rovena, Salome és Azra nem kislányok, gyorsan forog az agyuk, és ha nem figyelünk, akkor lebukhatunk előttük."

Salome - Bloodworth és Regina lánya. Gyönyörű, intelligens, kiegyensúlyozott, bölcs, kitűnő harci szellem, fiatal, gyors. Édesanyja szépségét örökölte. Talpraesett, ügyes, kedves. Dijon asszonya.
"Salome halványan elmosolyodott. Dijon mindig is figyelmes volt hozzá, de csak későn ébredt rá, hogy a férfi jóval többet érez iránta, mint amit valaha is el tudott volna képzelni." 

Dijon - Salome férje. Machlon elsőszülött fia, bölcsebb gondolkodású, mint apja. Felderítő és tanácsos, Bloodworth leghűbb bizalmasa és barátja. Nyugodt természet, figyelmes.
"– Tudod, mi a kötelességem – súgta oda Dijon, majd ujjával megemelte a lány fejét és szájon csókolta. Salome nagyon is tisztában volt vele mi Dijon feladata. Hónapok óta most látta újra, és az alatt az idő alatt nem is hallott felőle."

Thomas Morven feleségének a húgának, Zoyának a fia. A múlt ellenére Luther barátja, de kiáll Bloodworth elvei mellett is.
"– Csillapodj, Luther! – kérte kuzinját Thomas. – Elvégre nem az a cél, hogy felkeltsük a figyelmet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése