-->

2021. augusztus 15., vasárnap

Ősi Vér - A Viadal szereplői 2. rész

 Az Ősi Vér - A Viadal című regényem szereplőinek bemutatása folytatódik.

Alexius Az Anarchia korszakában született vérfarkas. Heves vérmérsékletű, imád harcolni a maga módján, világos barna tekintet, hosszú, barna haj, arcán be nem gyógyult három heg látszódik. Asszonyát a Harmadik Rend ideje alatt ismerte meg: Annamária. Fiai: Balián, Belizár, Árden, Gellért. Lányai: Angyal, Ariadné, Dusmáta, Hanife. Szülei Nemesvérűek. Ő maga születés útján lévő Nemesvérű. Avram, az egykori vérfarkasvezér klánjához tartozott családjával együtt. Annamária viszont Melhior klánjához.

– Mennyei vadászat! – emlékezett vissza a régi szép időkre Alexius, s mindenki elmosolyodott erre. – Már sosem lesz olyan, mint régen. Anzelm halálával pedig minden más lesz – kortyolt bele italába. A többiek magukban igazat adtak neki. Anzelm halálával megszűnik valami. Ahogy Morven halálával is megszűnt. Még ha még élnek olyan vérfarkasok és vámpírok, akik a Régi Rend szülöttei, a vezéreket senki nem múlhatja felül.

Annamária - Alexius asszonya. Egykoron Melhior klánjához tartozott. A Harmadik Rend idején született vérfarkasnő. Almazöld szem, rozsdabarna, göndör haj.

– Még a többi lénynél sem? – kérdezett rá Annamária. – Elvégre nem csak a vérfarkasoknál született az Anarchia idején gyermek. Úgy tudom, Luther volt az első Anarchia szülött.

Benignusz zöld szemű, világos szőke, vállig érő hajú, a vérfarkas család negyedik legidősebb tagja, nem mindig értettek egyet Alexius-szal. Asszonya: Georgina. Fiai: Filemon, Kán. Lányai: Eliána, Julianna, Kerubina, Kisó. Nemesvérű születésű.

– A figyelők szerint is sokkal nagyobb esélyünk lenne a túlélésre, ha Christinára bíznánk életünket. Talán az lenne a legjobb, ha felkeresnénk őt – jegyezte meg Benignusz, egy zöld szemű, világos szőke, vállig érő hajú férfi, Első Rend szülött, a vérfarkas család negyedik legidősebb Nemesvérű tagja. 

Hilmár – fiatalabb vérfarkas, makulátlan kisfiús kinézet, dús, szőke, kócos haj, lehengerlő kék szem, mint egy daliás herceg, nem tartott elhízástól, így akármennyit ehet. Asszonya: Milana. Fia: Helmut. Lányai: Rella, Nisá, Rika, Tilla, Szeder, Szellő, Sáfély. Harmadik Rend idején született.

– Oly rég voltam már szülőhazámban. Ideje lenne ellátogatni arrafelé. A fenséges hegyvonulatok. A csillogó tavak. A drága Székelyföld. A finom ételek – mormolta Hilmár, miközben a többiek érdeklődve hallgatták. – Arató-kaszás leves. Agglegényleves. Báránypaprikás. Töltött káposzta.

Milana - Hilmár asszonya. Terhesen ugyanolyan falánkká vált, mint a férje.

– Kürtőskalács – szólt közbe Milana kissé álmodozva. Mindig azt ette, ha áldott állapotba került. Larina és a többiek megmosolyogták a nőt, hisz terhességei alatt olyan falánkká és mohóvá vált, mint a férje, Hilmár.

Anzelm - a Hét Vérfarkasvezér egyike. Hosszú rozsdavörös, válla alá érő haj, pofaszakálla őszes, szeme palaszürke, arca ráncos. Asszonya: Euniké.

– Nem lennék megilletődve, ha ez lenne az utolsó Viadal az ifjoncok számára – jegyezte meg halkan Anzelm. Morven a férfira tekintett. Sejtette, miért mondta ezt. Egyikük sem szeretett volna háborúzni. Az angyalok és a démonok közé valamiféle összeférhetetlen erő fészkelte be magát, s egyikük sem tudta, mi történik, ha ez a fajta erő hirtelenjében kirobban.

Szira - Larina és Monor lánya. Anzelm egykori tanítványa. Kreol bőr, pisze orr, fekete haj, vállig érő, barna szem.

– Anzelm döntött így – bólogatott Szira halvány mosoly kíséretében, aki örökölte anyja kreol bőrét és pisze orrát. – Bizonyára alig várja, hogy újra láthassa szeretett asszonyát.

Hanife - Alexius és Annamária lánya. Zöldes barna szem, barna haj.

– Biztos, hogy nem lehet mindezt visszavonni? Nem lehet valamit tenni érte? – tette fel a kérdést aggodalmas hangon Hanife. Zöldes barna szeme reménnyel és szomorúsággal volt tele.

Nilla - Bomani asszonya. Szeretett sütni-főzni, és hamar megtanulta az erdélyi ételek elkészítését is. Meleg fényű barna haj, zöldes barna szem. Sportos testalkat. Mélissa társalkodónője volt még francia földön. Itt ismerkedett meg Bomanival. A házasság után vált vérfarkassá. Fiai Yao és Eron, akik között két év van, hat korkülönbséggel lánya, Aziza született.

– Szeretném, ha gyermekeink, unokáink, dédunokáink és ükunokáink biztonságban lennének – közölte az asszony halkan.

Monor - Larina férje. Sötéten ragyogó szem, ébenfekete haj, vitathatatlan mosoly. A Viadal után házasodtak össze. Kedves, szerető férj, és gondos apa. Erős és rátermett. Zovárd egykori barátja.

– Gondoltam, ha már úgy is erre járok, tiszteletemet teszem – felelt rá cinikusan Monor, de szemében aggódás és titokzatosság csillant. Zovárd jelzett a katonáknak, akik hátrálni kezdtek, majd a fegyvereiket is letették.

Burak - A Hét Vámpírvezér egyik tagja. Asszonya: Nur. Lánya: Melinda. Fiai: Özgür, Burhan, Endre, Zobor, Zila, Zlatan és Zovárd. Márványkék szem. Küküllő vármegye tartozott a fennhatósága alá.

– Elhamarkodott elméleteket ne szövögessünk – nyilatkozta Burak. – Abból jó sosem származott.

Melinda - Burak és Nur lánya. A Harmadik Rend kezdetén született. Nur szépségét és báját örökölte, de a természete kimondottan az apjáé. Naphosszat képes lenne az erdőt járni.

– Mert közeleg az idő – szólt közbe Melinda. Burak és a többiek egy pillanatra elhallgattak, miközben Monort figyelték.

Melhior - Székelyföld tartozott a fennhatósága alá. A Hét Vérfarkasvezér egyike. Asszonya: Marissa. Fia: Botond. Lányai: Blazsena és Bíbor. Zömök testalkat, aranyszőke haj és zöldesbarna szem.

– Mert ezzel a Paktummal nem élhetünk szabadon – válaszolta epésen Melhior. – Szeretem a békét. Tudom, hogy sokan a régi életüket akarják visszakapni. Vannak földjeink, hatalmas kastélyaink, váraink. De nem járhatunk szabadon. Az emberek zöme pedig nem ismeri az igazi létünk.

Marissa - Melhior asszonya.

– Nyugodj meg, Zelda! – nézett a nőre kedvesen és megértően az őzbarna színű, lágy, hullámos hajú Marissa, Melhior asszonya. – Minden rendben lesz. Igaz, hogy létezik a jóslat, de nem tudhatjuk biztosra, hogy igazak-e a szavak. Gyermekeink örvendeznek, mert fontos számukra a Viadal. Jó magam is aggódom, ez igaz. De bízom a jövőben, abban, hogy egységes marad Éden és mindenki, aki jelen van, boldogabbá teheti az életet, s családjaink egyre jobban gyarapodhat.

Zevulun - Chandak apja. A Hét Vérfarkasvezér egyike. Palaszürke szem. Zevulun felesége: Anasztázia. Erejében lévő, szálkás testalkatú, hamuszürke színű, hullámos haj, kékesszürke szakáll. Több gyermeke is született az eltelt időszakokban, de mind fiú. Mindig is vágyott egy lánygyermekre, de felesége Anasztázia meghalt egy súlyos betegségben, amit még egy vadászat során szerzett be, és amit nem tudtak meggyógyítani, főleg mivel az pont arra az időszakra esett, amikor a vérfarkasok ereje megcsappan. Halandó asszonya Sarolt – Chandak édesanyja – pedig szülés közben halt meg, amikor lánygyermeknek adott életet, aki sajnálatára halva született.

– Éden múlásáról beszélsz, igaz? – szólalt fel Zevulun a férfira tekintve. Morven bólintott, hogy ezzel is megerősítse gondolatait. – Egy háborúról, mely mindannyiunkat felemészthet. Melyben meghalhatunk.

Avram - Zevulun jó barátja. A Hét Vérfarkasvezér egyike. Zamfira és Sergiu apja. Első Rend óta élt. Asszonya: Amira. Avramhoz tartozó vérfarkasok, akik Anarchia szülöttek: Alexius (aki később csatlakozik házassága révén Melhior klánjához); Bold, Élián és Jáfet.

– Egyértelmű lenne, hogy kik mellett kellene kiállnunk – felelt rá Avram minden hezitálás nélkül. – Lilith a démonok és a vámpírok királynője. Ugyanakkor, mint a legtöbb asszony, ő is szeretné megvédelmezni a gyermekeit. Szerintetek, mi szabadulna itt el, ha Lilith elvesztené szeretett lányait?

Gabriel - Egykori Arkangyal. Úgy is nevezik, hogy a Törött Szárnyú. Christina Downer mestere. Megjegyzés: Az Arkangyalok közül ő a kis kedvencem. Szegényt mindig olyan helyzetbe hozom, ami miatt vagy magyarázkodnia kell, vagy meg kell erősíteni kicsi lelkét. Imádom. Kedves, szerető, odaadó, de mindig kapja a kijózanító pofonokat. Megjegyzés vége.

– Testvérharc – suttogta rekedtes hangon Gabriel. Lucifer és Michael némán tekintettek az előttük ülő fiúra. A többiek viszont csak maguk elé figyeltek, mintha meg se hallották volna a fiú suttogását. – Vajon minket is egymás ellen küldenek egyszer? – kérdezte fennhangon a fiú.

Christina Downer - A történet másik főszereplője, aki szintén Kiválasztottként született le. Mesterei: Gabriel és Sebastian. Gabriellel sokszor ércelődnek egymással. Kifogástalan küzdőszellem, forrófejűség jellemzi. Fellelhető benne Satoru jellemvonása, az önostorozás is.

– Ha ki akartok jutni, én kiszabadíthatlak benneteket, de akkor kezdjetek el sikítani – szólalt meg Christina. 

Lilith - A démonok királynője. A Pokol Királya egykori szeretője. Az Ősi Vér anyja. Archer, a démonvezér szeretője. Szeret őrjöngeni, tépelődni, magabiztossága nem a szerénysége, de az anyai szíve sok esetben teszi labilis helyzetbe. Kimondhatatlanul féltékeny.

– Nem ismerem a félelmet, Pokol Királya – suttogta a szavakat Lilith, miközben feltekintett a férfira, aki csendben hallgatta. – De érzem, hogy hamarosan nagy változás elébe nézünk. Ahogy a veszteséget sem tudhatom még magaménak. Számtalan alkalommal rémlett fel előttem a halál sötét fuvallata. S már lassan a vérre sem úgy tekintek, mint táplálékforrás. Harcolni fogok a végsőkig, ha az kell, hogy lányaim megmeneküljenek. S ölni is fogok, ha rákényszerítenek. Ám egy valami már egy ideje zavar engem.

Archer - A vörös hajú démon. Az Alvilág démonvezére. A Pokol Királya jobbkeze. Lilith szeretője. Él s hal a harcokért. De inkább él, mint hal, mert mindig ő kerül ki győztesen. Megjegyzés: személyes nagy kedvenc. Imádom és sokat méláztam azon, hogy milyennek is állítsam be. Gabriel ellentéte. Kifogástalan küllem és jellem. Nem hátrál meg. Megveti a Halandókat, különösen a nőket. Ám, ha hibázik, azt nehezen viseli. Saját kezűleg készíti a kardokat. Az élet edzette a lelkét is és a testét is. Megjegyzés vége.

– Szeretnék megfelelni a király szemében – válaszolt Archer, miközben a mező felé tekintett. – Sokat segített ő is és Klétus is. Nem engedhetem, hogy veszítsek. Évekkel ezelőtt egy pajtában éltem, majd összeroskadtam a munkák során, amit kiosztottak rám feladatként. De most úgy érzem, erőm teljében vagyok és ez annyira… észveszejtő és félelmetes. Nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok. Annyira akartam és ugyan voltak napok, amikor fel akartam adni, de… most érzem igazán, hogy akarok valaki lenni. Nem csak katona, hanem annál sokkal több.

Abbot - Archer jobbkeze, hűséges katonája. Rövid sötét hajú, markáns, szögletes arcvonású, zöldes barna szemű, állán halvány gödröcske látható. Régi Rend szülött.

Archer már tudta, miért jött hozzá hűséges katonája, Abbot, egy rövid sötét hajú, markáns, szögletes arcvonású, zöldes barna szemű férfi, akinek állán halvány gödröcske látható. – Christina megölte Drufust és társait – jelentette be a férfi.

Valentina - Halandó nő. Archer őt választja ki sok más nő közül.

– A szüleim nem élnek – nézett a férfira Valentina szomorú szemekkel. Gabriel arca megrándult. Nem akarta még ennél is jobban megbántani a lányt, de anélkül megtette, hogy tudott volna valamit is a családi hátteréről. Bűnbánó arccal nézett a lányra. – Meghaltak még a Katasztrófa idején. Rájuk omlott a ház. Én bulizni voltam a barátaimmal. Mire hazaértem már nem volt se családom, se otthonom. Anyám húga és annak férje fogadott be a gyerekeik mellé, akik a nagyszüleimnél élnek.

Pokol Királya - Az Alvilág ura. Ő teremtette a Pokol nevezetű helyet. Sokáig élt száműzetésben. Fivérei: Isten és Solomon. Asszonya: Lilith. Lánya: Kyra. Megjegyzés: Archer mellett ő másik nagy kedvenc. Megjegyzés vége.

– Mindig is rátermett és csökönyös voltál – válaszolt halk, szelíd hangon a férfi, miközben megragadta a fiú állát és keményen a szemébe nézett. – Sosem mondtam olyat neked, hogy légy alázatos, főleg ne elnéző másokkal szemben. Mit gondolsz, én az vagyok?

Sambor - Archer jobbkeze Abbot mellett. Megfigyelő szerepet is betölt.

– Ahogy Isten is mondta: ő egy félig angyal, félig démon származású, és a legjobb közöttük – szólalt meg Sambor elismerően.

Hamarosan folyt.köv. xoxo 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése