-->

2017. május 31., szerda

Természetfeletti

Sziasztok!

Megint egy kedvenc téma. Nem fogom felsorolni, hogy miféle természetfeletti erők, képességek vannak, vagy hogy kik alkalmazzák.
Jó magam oda vagyok a természetfeletti dolgokért. És ezt előszeretettel alkalmazom a történeteim során. Sok film és sorozat mutatta már be, hogy egy-egy lény, de akár maga az ember is mire lehet képes.
A természetfeletti lények pedig azok, akik lenyűgözik az olvasót, az írót, a nézőt. Kezdve a vámpíroktól, a vérfarkasokon át, egészen a démonokig és az angyalokig. Boszorkányok, boszorkánymesterek, szörnyek, szellemek stb. mind olyan lények, akik garantáltan szerepelhetnek egy fantasy műben.
Tegyük fel, van egy ember, akinek megvan a saját kis élete, pl.: iskolába jár, rengeteg haverja van, bulizik, hébe-hóba a szülei és a tanárai agyára megy stb. És akkor, mint a villám, lecsap valami rá, amit addig csak könyvekben és filmekben látott. Pl.: egy vámpír megharapja őt, és átváltozik. Az élete onnantól kezdve alaposan megváltozik.
Vagy, ha nem vámpír, akkor egy vérfarkas támadja le és minden teliholdkor átváltozik, hogy ő maga is vadászhasson. Ezer és egy ilyen történet születhetett az eltelt években. Mind-mind másképp megmutatva ezeknek a lényeknek az életét, a viselkedését, a cselekedeteit stb.
Ezeknek a lényeknek van számos hibája, vétsége, ellensége, és ellenszere. Mégis imádjuk őket, mert csábítanak, magával rántanak, vonzanak és taszítanak, megrémisztenek és leszedálnak. Nincs olyan olvasó vagy néző, aki ne képzelné el magát egy kb. 2-3000 éves vámpír karjaiban "harapj csak nyugodtan" címszóval.
Tegyük fel, van egy ember, aki irtózik a vértől, még azt sem szereti látni, ha egy apró vágás díszeleg az ujján, mert épp elmosott egy kést. Mégis az egyik éjjelen, mikor elmegy bulizni, egy vámpír rátámad, kiszívja a vérét, másnap reggelre pedig átváltozik, és neki is vért kell innia. Csábos.
Számos variáció létezhet, hisz mindenki másképp képzelné el a velük való találkozást.
Boszorkányvilágban is számos élmény várhat egy emberre. Pl.: van egy lány, akinek az egyik felmenője valaha boszorkány volt, és ő örökölte a képességeit, de titokban kell tartania mindenki előtt, aki csak ismeri, de közben nem tudja, hogy megszabaduljon-e a benne rejlő erőtől, vagy hagyja érvényesülni. Én imádom a boszorkány sztorikat, csak épp rímelős igéket nem tudnék megírni. Vagy legalábbis elég bugyutákat.
A szellemlények, a rémisztgető démonok, a soha nem látott és el nem képzelt szörnyek hirtelen felbukkannak, és te azt sem tudod mit kellene tenni. Sok démonűző filmet láttam már, egy-kettőt szemlesütve. :) Na jó, csak a hangeffektek miatt. :) Vannak visszatérő szellemlények, és vannak, akiket sikeresen le lehet győzni. Vannak olyanok, akik előszeretettel bújnak emberi testekbe. És vannak, akik egyszerűen semmit sem akarnak, mégis ott vannak. Sok sztorit lehet olvasni, kísértethistóriák, melyek sosem merülnek el a feledés homályába. Mi emberek éltetjük ezeket. Mert szeretjük.
Ezeken kívül imádom a sárkányokat. Szegényeket mindig megölik a filmekben. :( Jó lenne egyszer találkozni legalább eggyel. Hah, szép álmokat!
Számos különleges lény van még a sárkányok mellett, és mindnek megvan a saját kis története.
Na igen, de ezeknek a lényeknek a leírása nem kis pálya. Legalábbis számomra. Mert, ahogy én elképzelem őket, úgy mégis nehéz leírni. Sokszor a megfelelő szó nem adja vissza azt, amit szeretnék. De, amit lehet, ki tudok a képzeletemből préselni. Vagyis remélem.
xoxo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése