-->

2021. december 30., csütörtök

Ősi Vér - Az Árulás szereplői 1. rész

 Igen, egy kicsit meg vagyok csúszva. De semmi gond. Most azon leszek, hogy az Ősi Vér - Az Árulás című regény (Ősi Vér 3. könyv) szereplőit felsoroljam.

Grigore - Az Első Rend idején, Édenben született. Chandak egyik régi barátja. Magas, szálkás férfi, zöld szemű, szürke szakáll. Átváltozva: mélybarna színű bunda, ha vérfarkassá alakul át. aki Hosszú évek óta Erdélyben felügyeli a rendet a vérfarkasok és az emberek között. Bal arcfelén egy mély sosem gyógyult heg volt, melyet még a hatalmas vámpír elleni harcok során szerzett magától Machlontól. Egykori szerelme Amaris, majd feleségül vett egy magyar lányt Aurát, aki sokáig Halandóként élt, és aki türelmesen várt arra, hogy szerelme a férfi iránt viszonzásra leljen. Miután Aurát vérfarkassá tette, összeházasodtak.

– Na jól van, kismadarak! – csapta össze két tenyerét Grigore. – Hallottátok a vezér fiát! Vagy regéltek, vagy sültök élve. Melyiket akarjátok?


Megyer - Grigore elsőszülött fia, aki anyja vékony alkatát örökölte, de erőben és bátorságban az apjára ütött. Szerelme: Raisa.

– A lányod nem hagyna itt egymagadra – nézett vissza a férfira Megyer. – Sosem hagyná, hogy elvigyem innen, amíg te magad nem jössz velünk.


Jurij Petrovich – Vérfarkas. Jurij és a családja szoros kapcsolatokat ápolnak különböző démonvadász klánokkal. Kékeszöld szemű, termetes, izmosabb. A Katasztrófa előtti időkben kiváló orosz bokszolónak számított. Masha egykori vőlegénye. Lánya: Raisa.

– Azért mert pártatlanok, még nem biztos, hogy kegyes lennének hozzánk, ha megszegnénk a törvényt – vetette oda Jurij, mintegy megerősítésként, majd elindult a város felé. 

Raisa - Jurij lánya. Anyja: Raisa. Kékesszürke szeme olyan, akár egy kristály, hosszú fekete hajú. Sokan kedvesnek és szerethetőnek tartják. Harcművészetben veretlen bajnoknak számít. Szerelme: Megyer.

– Minden rendben? – kérdezett rá Raisa. Jurij nem felelt azonnal, bár érezte, hogy lánya nem hagyja ennyiben a dolgot. – Keresel valamit, igaz?

Megara - félig vérfarkas, félig démon szülött, zöldesbarna tekintetű.

– Amiatt nem kell tartanunk, hogy elárult volna minket Kaorunak – közölte magabiztosan Megara. – Zselyke sosem árulná el a családját egy férfi miatt, aki mit sem foglalkozott vele. Hisz nem ment vele akkor sem, amikor lehetett volna. A barátság és a hűség nem engedte elmenni.

Ziad - félig angyal, félig vérfarkas szülött.

– Emiatt nem aggódom – nyugtatta meg Ziad, bár maga is csak reménykedni tudott. – A sámánasszonyok mindent megtesznek, hogy a gyerekek biztonságban túléljék a Kárhoztatást. Nekünk harcolnunk kell. Az ő jövőjükért. Biztos vagyok benne, hogy ők túlélnek minket.

Nara - félig angyal, félig démon szülött, gyönyörű kékesfekete hajkoronája van.

– Ne felejtsük el, hogy Jurij nem véletlenül engedi a lánya közelébe Megyert – szólalt meg elgondolkodva Nara, a félig angyal, félig démon szülött, gyönyörű kékesfekete hajkoronája csak úgy ragyogott a napfényben. – A házasságuk hatalmas földeket von maga után.

Abdon - szintén félig vérfarkas, félig démon születésű.

– Jurijnak nem lenne ideje kiélvezni – vágta rá nyomban Abdon, aki szintén félig vérfarkas, félig démon születésű. – Chandak nem tűri a trónbitorlókat. Ugyanakkor nem lenne értelme sem, mikor a jóslat közeleg.

Tsuruga Takeshi - démonvadász. A Tsuruga klán vezetője. Hideto apja. Takuma nagyapja.

– Grigore becsületes férfi – közölte Takeshi halk és magabiztos hangon. Sötét tekintete kifürkészhetetlenné vált. Démonvadászok voltak, de Takeshi minden lényről információt gyűjtött, mert sosem hagyta a véletlenre. Így ők voltak az egyedüli olyan klán Japánban, akik ha kellett felvették a harcot más lényekkel szemben is, kivéve vérfarkasokkal és Korcsokkal nem kellett még harcolniuk. Ennek ellenére a legjobb fegyverekkel rendelkeztek, amelyek sokáig kitartanak a küzdelmek során. – Bebocsátást kért, amit megkapott. Rajtuk múlik, miképp viselkednek. Ők nem démonok. Ha azok lennének, be se engedtem volna a területünkre.

Tsuruga Hideto - démonvadász. Takeshi fia. Takuma apja.

– Rég volt, hogy apám utoljára démonnal állt ki – felelt rá Hideto büszkén mosolyogva. Örült, hogy az apja sok mindent elért és tett életében. Mindig is olyan férfi akart lenni, mint amilyen ő. – Ne félj! Tsuruga Takeshit nem lehet oly könnyedén legyőzni, sem megfélemlíteni.

Tsuruga Takuma - démonvadász. Takeshi unokája. Hideto fia.

– Megértem, amit mondasz, de látni is látok – nézett apjára Takuma. – Ismerem nagyapát. Tudom, hogy megtört. Azt is tudom, miért. Ismerem a régi történetet. Az elfeledett fiút. A megtagadott gyermeket. Tudom, hogy nagyapa még annak ellenére is harcolna, hogy tudja, nem sokáig bírná. De ő, Tsuruga Takeshi, a kegyetlen démonölő. Ahogy mondtad, semmi sem tántorítaná el. Ugyan nem tetszik, hogy vérfarkasok lépték át területünk, de hiszek nagyapának. Nem kell tartanunk.

Miyazawa Azuma - démonvadász. Apja: Miyazawa Kinji.

– Minori – suttogták egyszerre a szülők, majd elmosolyodtak. Azuma visszaadta a gyermeket az édesanyjának, aki boldogan vette magához.

Murata Akio - Azuma jobbkeze és a legrégibb gyermekkori barátja. Ő volt az egyik, aki hátrahagyta a Miyazawa klánt, hogy Azumát szolgálja.

– Fősámánasszony – szólalt meg megrendülve Akio. – Ők azon gyermekek közé tartoznak, akiket lemészárolnak. Miképp történhetett ez meg? Hisz egyikünk sem tudta, hogy e két gyermek Kiválasztott.

Tsuruga Miyako - Azuma asszonya. Démonvadász családból való. Fia: Miyazawa Yoshi. Lánya: Miyazawa Minori.

– Ahhoz képest, hogy alsórangú, igen ravasz – közölte észrevételét Miyako.

Clio Reid - kedves nő, akaratos jellem. Szüleivel hét évvel a Katasztrófa után érkezett Japánba, ahol új életet kezdhettek. Clio akkortájt eléggé befelé forduló személyiségnek tűnt, s sokan kerülték is emiatt. Kevesen fogadták el hűvös és vad természetét. Szerelme: Yoshi. Clio bárja néven egy bárt vezet.

– Ha nem vetted volna észre, a világban másról sem lehet tudni – jegyezte meg Clio gúnyos arckifejezéssel. – Egy kis nyomozással te is kiderítheted, mi az a Corbariai Biblia, és hol találod.

Yoshi - a Red Dragons motoros banda tagja. Legjobb barátai: Satoru és Kaoru. Szerelme: Clio.

– Luther katonái nem nyugodtak – felelte Yoshi komor ábrázattal. – Minket is megtévesztettek.

Satoru - a Red Dragons motoros banda vezetője. Yoshi és Kaoru legjobb és legrégibb barátja. Szerelme: Vanessa. Kiválasztottként született le.

– Megmondtam már, ha ki akarsz szállni, tedd nyugodtan, nem foglak vissza, csak azért mert szükség van harcosokra – közölte közömbös hangon Satoru.

Will Sky - Satoru mestere. Boszorkánymester.

– Azt én is így gondolom! – szólalt meg mellettük Will. Satoru és Yoshi egyszerre ugrottak hátra meglepetésükben. Will megcsóválva fejét csettintett ujjával egyet és az apró üzletben azonnal feloltódott a villany. – Csak tudnám, miért nem vagyok meglepve? – kérdezte magától Will mialatt a pult mögé vonult és egy üveg konyakot vett elő három pohárral együtt. Mindhárom pohárba töltött, majd a két férfira meredt. – Betörés és lopás. Mi van, pénzhiányban szenvedtek?

Chandak - A vérfarkasok vezére.

– Nem kellenek szavak, hogy megértsük egymást, Will – válaszolt kurtán Chandak. – Nagyon is jól tudom, hogy amiatt vagy itt, amit Satorunak mondtam.

Aizawa Haruki - Egykori rendőr, akit Bomani lánya változtatott át vérfarkassá. Chandak hűségese.

További vérfarkasok: Alexius, Sáfély, Rella, Nisá, Helmut, Grácia, Hilda.

További vámpírok: Zovárd, Airton, Azra, Thomas, Luther, Masha, Bloodworth, Promise, Asia, Dijon, Salome, Rovena, Hiláriusz, Bartal, Veronika, Leon.

Vanessa - Satoru szerelme, menyasszonya. Luther elrabolta Satorutól, amikor össze akartak házasodni.
Mióta Vanessa meghalt, számára csak futó kalandok voltak, és a csapatába sem óhajtott nőt látni. Mégis Mayo meggyőzte, hogy a csapatban a helye, főleg, hogy egyik társukat pont egy vámpírtól mentette meg. Ennek ellenére Mayon kívül más nő nem jöhetett a csapatba.
Ősiek - Isten, Pokol Királya, Solomon.

Ősi Vér - Éden szívében született ikerlányok, akiket Édenben megfosztottak az életüktől, és akitől a mai napig rettegnek a jóslat miatt.

Helka - Hiláriusz asszonya. Halandó nő.

Sámánasszonyok - Az Első Rendtől élnek. Ők azok, akik nem tesznek különbséget Halandók és Halhatatlanok között.

– Isten hozott titeket, vadászok! – hajolt meg tisztelettel az asszony, aki nem volt más, mint a fősámánasszony. Satoru ugyanezt megtette, majd oldalba bökve barátját, az is idegesen meghajolt, majd a férfi háta mögé vonult, hogy onnan szemlélje tovább az asszonyt. Mindketten nem egyszer találkoztak már sámánasszonyokkal, de ez az asszony sokkal másabb volt, mint a többi. – Miért jöttetek ide, ha szabad tudnom?

Morven - Luther, a vámpírfejedelem fia. Bloodworth nevezte el Morvennek, így tisztelegve az apja emléke előtt. A Sámánasszonyok védelmében él.

Lilith - Démonkirálynő. Az Alvilágban él. Archer szeretője. A Pokol Királya egykori asszonya. Az Ősi Vér anyja.

– Lilith és az átok – dünnyögte magának a király. – Nem mindig jó párosítás. Ennyi lenne a beszámoló?

Archer - Démonvezér. Az Alvilágban él. A Pokol Királya jobbkeze. Lilith szeretője.

– Imádom látni a töprengő arcvonásod – szólalt meg a közelében Archer. Michael szája vékony ívben összepréselődött, szemhéja egy pillanatra lecsukódott, majd mély levegőt szívott tüdejébe, hogy ellenállhasson a késztetésnek, hogy megüsse a ficsúrt.

Pokol Királya - Ősi. A démonok királya. Lilith egykori ura.
– Szabad tudnom, miért jött ide? – szólalt fel a király, de ekkor a fősámánasszony megjelent a katona mellett, aki azonmód ijedten ellépett mellőle. A király nem lepődött meg, hisz a sámánasszonyok olyanok, mint a szellemek, úgy suhannak, járnak-kelnek, ahogy nekik tetszik. – Tudod, miért jó a Pokolban? – kérdezte a férfi, miközben fejét megtámasztotta egyik kezével, a másikkal pedig intett a katonájának, aki sietve távozott. – Nincs tél. A megjelenésedtől még a hőmérséklet is fagypont alá csökkent. Mi hozott ide?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése